Sommarliv med din hund

När sommaren kommer med värme, ledighet och möjligheter till avbrott från vardagen kan också livet med din hund se annorlunda ut under en period. Kanske ska ni ut och resa, eller så har ni bara extra tid för långa promenader och att vara tillsammans. Även för din hund kan semestern bli en extra lyxig tid om du anpassar aktiviteterna utifrån vad den behöver och tycker om att göra.

Bra mat – även för äventyr

I en välsorterad djuraffär hittar du ett bra utbud både av kattmat och hundmat, och där kan du hitta mat som kan passa just din hund. Det kan finnas torrfoder och mjukmat som passar för vardagen, men också om ni ska iväg på camping eller en annan resa tillsammans. Det lugnaste för djur är om de får samma hundmat eller kattmat hela tiden, så att byta inför en resa kan vara riskabelt. Det som kan hända om du byter till en ny kattmat eller hundmat är framför allt att ditt djur kan få problem med magen. Vet du att du ska iväg med hunden ibland kan du välja en sorts mat som passar både för resorna och när ni är hemma, så blir det inget problem med förändringen. Du kan också välja ett märke som har både större och mindre förpackningar, så att du kan ta med dig några av den mindre sorten när ni är iväg. Det är ju inte säkert att det finns något kylskåp eller någon annanstans där du kan förvara en öppnad burk med kattmat eller hundmat om du och din hund till exempel är och campar.

Vilka aktiviteter passar hundar?

Hundar är väldigt olika och vad de tycker om att göra skiljer sig åt både mellan raser och mellan olika individer. En del älskar att vara aktiva och behöver vara ute och röra på sig flera timmar varje dag, medan andra är mer beroende av den stimulans som kan komma av att behöva tänka och av att vara tillsammans med människor. För många hundar kan träning av något slag vara en bra sorts aktivering, eftersom både du och hunden får en struktur på vad ni ska göra. När det gäller just semestertider finns det gott om hundar som skulle älska att tillbringa större delen av semestern tillsammans med dig i hängmattan, men minst lika många som skulle njuta av att ge sig ut på en lång vandring där de kan få nya intryck. Vad du och din hund kan tycka om att göra tillsammans är något ni behöver hitta fram till ihop. Till viss del kan du gissa vad som kan passa utifrån hundens ras, men du måste alltid lära känna just din hund för att veta vad den tycker bäst om.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

accelerate