Hund mot jobbstress

Det känns ofta mycket tråkigt att lämna sin kära hund hemma då man går till jobbet. Hunden ger en ofta en blick som ger en intrycket av att det för hunden känns som om man aldrig kommer att komma tillbaka. Forskare har i flera studier konstaterat att det skulle göra både hund och ägare lyckligare om ägaren fick ta med hunden till jobbet. Kan du tänka dig att ha en viftande svans och ett ständigt gott humör med dig på kontoret varje dag då du jobbar? Det är vetenskapligt bevisat att det lönar sig.

Umgänge med hund minskar stress

Känner du dig Stressad? Ta med hunden till jobbet, det hjälper. En teori är att den minskade stressen beror på att hunden förstår mycket lite av det som stressar människor på jobbet. Din hund kan känna av att du känner dig nervös, men den kan inte stressa över till exempel ogjorda bokslut, hundar förstår helt enkelt inte de koncept som gör oss stressade. Då hundar och människor umgås utsöndras också ett ämne som heter oxytocin både hos människa och hund, och detta ämne minskar stress och stimulerar socialt umgänge. Detta är nyttigt också för människor som använder sig av terapihundar.

Hur ska du övertala din chef?

Det första du bör tänka på om du vill be din chef om lov att ta med din hund på jobbet är att någon av din kollega kan vara allergisk mot hundar. Fråga alltså dina kollegor före du pratar med din chef. Om ingen är allergisk (eller har något emot hundar i allmänhet) och du pratar med din chef är det bäst att ha en eller flera studier till hands för att visa på den positiva inverkan en hund kan ha i kontorsmiljö. Försök att hålla dig saklig och proffsig även om det kan kännas mest som en rolig grej att ha med hunden till jobbet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

accelerate