Sälja hundsaker du inte längre behöver

Hunden, människans bästa vän, är ett av världens vanligaste sällskapsdjur och enligt hundägare en kär familjemedlem. Det är enligt mig fruktansvärt att tänka sig att vissa människor skulle kunna skada dessa vackra skapelser. En hund föds inte aggressiv, den tränas och påverkas av de människor som den bor med. Det är viktigt att ge sin hund mycket kärlek men att komma ihåg att hundar är flockdjur som följer den som visar sig vara dominant. Att ge sin hund för mycket makt i hemmet kan sluta med att hunden börjar styra och ställa. Till exempel så bör man aldrig mata hunden från matbordet, låta den sova i samma säng som husse och matte (fast det är svårt att säga emot) eller att låta hunden leka med vad den vill. Se till att köpa hem bra leksaker till din hund, men var vaksam! På senaste har det visat sig finnas elaka människor som gömmer vassa föremål i hundleksaker och som skulle kunna hota hundens liv.

Köpa begagnat är bra för plånboken och miljön

 

Jag tror att många hundägare känner igen sig när jag skriver att hunden är som en baby. Det finns många roliga leksaker som man vill skämma bort sina lurviga med men är inte helt billigt. Dessutom har det nyligen kommit fram fall där hundägare hittat vassa föremål i leksaker som de köpt hos välkända återförsäljare. En man skulle ge sin 4-åriga schäfer en ny leksak när han hörde något som skramlade inuti och blev misstänksam. Han blev chockad när han hittade ett rakblad inuti gummidjuret och larmade direkt. Det finns alltså flera aspekter av att köpa second hand till din hund. Till exempel är det bättre att köpa av andra hundägare när det kommer till pris och miljö. Vi lever idag i ett konsumtionssamhälle och det har blivit ett privilegium i västvärlden att handla nytt till både sig själv, sina barn och till sina husdjur. Men om vi ska vara riktigt ärliga så bryr sig knappt en hund, inte minst ett litet barn, om det är en leksak som redan använts av någon annan tidigare.

Vassa föremål hittades i hundleksaker

Som tidigare nämnts hittades rakblad i hundleksaker. Mannen som hittade och rapporterade fick senare även veta att flera stycken liknande leksaker hade plockats bort från hyllorna i butiken. Det här är så fruktansvärt med tanke på att hunden inte kan försvara sig. Skulle hunden tugga på rakbladet så skulle det finnas en chans att ägaren hade kunnat upptäcka det, men om hunden råkat svälja rakbladet så skulle det kunna skära upp magen och tarmarna inifrån. Faktum är att min hund åt en bit glas en gång och veterinären gjorde inget för att ta ut den. Hon sa att det inte verkade som att min hund led av smärta, så jag skulle bara mata min valp med mycket bröd och vatten. Nästa dag såg jag glasbiten i bajset och min hund lever idag, stor och stark, 4 år senare. Men efter allt som har hänt så vågar jag inte köpa nya hundleksaker längre utan köper hellre allt begagnat på allaannonser online.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

accelerate