Små barn och hundar

Många familjer som har eller ska få små barn utesluter ofta att skaffa en hund. På många sätt är det enkelt att förstå att flera väljer bort att skaffa en hund. Som förälder kan man känna en oro för att hunden kommer skada barnen, eller en rädsla för att det kommer resultera i för mycket jobb att ta hand om en hund samtidigt som man ansvarar för ett eller flera barn. Tycker man om hundar lönar det sig ändå att överväga att skaffa en lurvig familjemedlem, förutsatt att man har den kunskap som krävs för att kunna ta hand om den. Att ha hund innebär nämligen många fördelar både för ägaren och för barnen. I den här texten ska vi ta upp några av de positiva sakerna med att ha en hund nära små barn. Vi kommer också informera om ett par saker som är bra att tänka på när man väljer att ha en hund i familjen.

Konkreta hälsofördelar med att ha en hund

 

Det finns ett talesätt som säger att hunden är människans bästa vän, och när man ser på de fördelar en hund för med sig verkar det stämma. Forskning har kunnat bevisa att en hund kan ge hälsosammare barn. Det beror på att barnen på ett naturligt sätt kommer komma i kontakt med bakterier och baciller, och det i sin tur hjälper deras motståndskraft att utvecklas. Det är också sedan länge bekräftat att ett husdjur har goda effekter på den mentala hälsan. Människor mår helt enkelt bra av att vara i närheten av djur. De kan hjälpa barnet att känna sig mindre stressad och inge en trygghetskänsla. Flertalet rapporter visar att de människor som har en hund i sin närhet inte upplever lika mycket oro och ångest, så på det sättet kan det vara positivt både för barnen och föräldrarna att ha en hund. Risken för hjärt- och kärlsjukdomar minskar faktiskt när man har en hund i huset. Det kanske inte är något man oroar sig för att ens barn kommer drabbas av, men det kan däremot vara bra för de vuxna att reducera den risken så gott det går.

Hunden gör familjen aktiv

När man har en hund måste man vara noga med att varje dag se till att den får en eller flera promenader. När man har små barn är det tacksamt, för då kan man ta med sig barnet i vagnen när man tar en tur med hunden. Många barn sover mycket bättre ute i den friska luften än vad de gör inomhus, så på det sättet kan man också få en mer rofylld vardag. När man tar promenader med barnet behöver man se till att de har ordentligt varma kläder och en bekväm vagn att ligga i. Behöver man tips på modeller kan man kika in hos https://www.bigbaby.se, där det finns flertalet att välja mellan. Det är viktigt att man har en stabil vagn så man kan hålla i hunden med en hand och vagnen med den andra utan att det känns för ansträngande. När barnet blir större kan man istället välja att låta denne hålla i hundkopplet. Det brukar vara något som är uppskattat av de små!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

accelerate