Träna lydnad

Alla djur behöver tränas och få någon form av grundlydnad. Oavsett om du har en hund, katt eller häst är det bra om ni kan förstå varandra och om djuret lyder det den blir tillsagd. Om en hund kommer loss ur sitt koppel är det bra om den lyssnar om man ropar dess namn eller att den ska stanna. En katt behöver förstå ordet nej, och att vissa saker inte är okej. Större djur behöver kunna viss lydnad eftersom de annars blir farliga att handskas med.

Lydnad för alla storlekar

 

Om man vill träna lydnad med sitt djur finns det Kurser som passar alla raser och djurarter. Lydnadskurser är idag främst inriktade på hundar, och dessa kurser kan man delta i med sin hund oavsett hur gammal den är, hur stor den är eller vilken ras den är av. Man kan träna lydnad bara för vardagsbruk, eller lydnad på en högre nivå för att kunna tävla med sin hund i olika lydnadstävlingar. En hund som fått bra resultat på lydnadstävlingar och som sedan får valpar, brukar ge ett högre valppris. Det är bra att ha en hund som lyder och som man inte måste ha ett koppel på för att kunna kontrollera. Då kan man ha kontroll på en situation även om hundens koppel går sönder.

Djur och vardagen

Det är bra att ha vardagslydnad och kontroll på sitt djur. Till exempel kan det vara bra att kunna säga till sitt djur att inte ligga i soffor eller andra möbler man inte vill ha djuren i. Om djuret då lyssnar på detta slipper man stänga dörrar eller skaffa grindar och liknande för att slippa djuren i möblerna. Att lära sitt djur att lyda är med andra ord mycket bra och har stora fördelar också om djuret måste lämnas bort någonstans eller om djuret ska tas med på resa eller bo på hotell. Har man katt är det bra att lära den att gå på låda och göra sina behov, samt att det är okej att klösa endast på avsedda möbler, annars kan det bli ohållbart att resa med katten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

accelerate