Hundar och kalas

Som hundägare kan du bli ganska låst när det handlar om att bli bortbjuden på middag eller fest. Ska hunden med eller ska den stanna hemma? Hur länge kan den vara ensam hemma? Att ta med hunden hem till nån annan och låta den sitta i soffan, slicka faten eller tigga och dregla vid matbordet är inte okej och är respektlöst mot värden. Måste du ta med hunden se då till att den sköter sig och att ni följer de regler som finns i hemmet ni besöker.

Ha festen hemma

Det kan vara enklare att istället anordna fest hemma hos dig, så att du slipper lämna hunden ensam eller ta den med dig och stressa upp den. Det är ju vanligt att hundar jagar upp sig när de är borta och det är både nya människor och nya miljöer som pockar på uppmärksamhet. Är ni på hemmaplan kanske hunden håller sig lugn, eller så kanske du kan skärma av den till hallen eller sovrummet så gästerna får vara ifred. Du skapar lätt precis rätt atmosfär för ditt kalas eller fest hos Partykungen. Vare sig det gäller Alla hjärtans dag dekoration för en romantisk stämning eller partyprylar och tillbehör för andra typer av fester kan du beställa allt online i god tid innan festen.

Åka iväg

Ska du åka iväg till någon och ha med dig hunden är det ditt ansvar att se till att hunden sköter sig och att den inte stör någon. Alla tycker inte om att ha en tiggande nos fem centimeter ifrån sin tallrik, och om värden själv inte har några husdjur uppskattas säkert inte att din långhåriga hund lämnar tassavtryck och päls i värdens soffa. Genom att ha lite grundläggande vett och etikett och sunt förnuft kan du få det att flyta på ändå utan att skapa större diskussioner. För hundens skull kanske du bör ha med en filt eller en tygbur där den kan gå och lägga sig för att få lugn och ro, eller så får du hålla din hund kopplad och intill dig om den inte kan ligga kvar. Som hundägare får du respektera att inte alla har samma odelade förtjusning över din hunds upptåg.

Att hanhundar kan markera och lyfta benet mot exempelvis ett bordsben eller ve och fasa, någons byxben under en fest är inte helt ovanligt, och om just din hund är av det slaget kan ett kisskydd vara att rekommendera. Det är ditt ansvar att se till att hunden har det bra, och om det inte fungerar att ha med hunden eller ha festen hemma kan en hundvakt vara en lösning. Med lite planering behöver du faktiskt inte tacka nej till alla tillställningar trots att du har hund.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

accelerate