Om hunden ätit något olämpligt

En del hundar, och speciellt valpar, har en förkärlek för att smaka på saker. De vill stoppa allt i munnen och tugga på det. Många gånger av nyfikenhet, andra gånger för att bara prova. Det här är inte alltid speciellt uppskattat av hundens husse och matte och dessutom kan det vara farligt för hunden.

Hunden och babyn

Om man har en liten baby är det väldigt lätt hänt att hunden får tag i något den inte bör ha. Som hundägare gäller det att hålla extra koll speciellt vid fester och liknande då det är många besökare. Får man till exempel en fin blöjtårta kan det vara bra att placera den så att hunden inte kommer åt den om man vet att hunden ofta äter saker den inte bör. Om hunden äter en eller flera blöjor kan det leda till att hunden får förstoppning och det kan också sluta med att den måste opereras eller än värre, avlider.

Leksaker

Har man äldre barn kan det också vara läge att se upp lite. De har nämligen ofta leksaker i olika varianter som en hund kan få i sig. Om en stor hund får i sig en liten legobit är det antagligen ingen fara, men om en liten chihuahua får i sig samma sak kan det vara riktigt allvarligt. Har man barn kan det vara bra att se till att de håller sina leksaker i sitt sovrum. Då kan man sätta för en grind som gör att hunden inte kan komma in just där leksakerna finns. Har man ett hus med flera våningsplan kan barnet också leka på en våning som hunden inte har tillgång till. Innan man släpper upp hunden får man helt enkelt gå igenom och titta om det ligger några saker någonstans.

På promenaden

En hund kan då och då också få i sig saker när den är ute på promenad. Det har förekommit flera rapporter om att personer gömt spikar, gift och annat i korv som sedan spritts ut där många hundar promeneras. Det gäller alltså att man ser upp som hundägare. Det finns speciella munkorgar man kan sätta på sin hund om den absolut måste hindras från att äta saker ute.

Försäkring och veterinärvård

Oavsett vilken sorts hund man har är det viktigt att man har en bra försäkring. Den täcker en del av veterinärvården som behövs om en hund till exempel får i sig något som inte är lämpligt. I de allra flesta fall kan man hjälpa hunden genom att få den att kräkas. Behövs däremot en operation akut kan kostnaderna uppgå till tiotusentals kronor. Det kan vara enormt stora summor att lägga ut om man inte har någon försäkring alls på hunden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

accelerate