Populära hundraser

Den vanligaste hundrasen i Sverige är blandrasen. De övriga mest populära raserna är Labrador, Chihuahua, Golden retriever och Schäfer. Hundraser delas in i tio olika grupper utifrån rasspecifika egenskaper.

 

De flesta hundar blir med tiden en oerhört kär familjemedlem. Om du vill uppmärksamma din hund lite extra så finns det flera olika möjligheter att skapa minnen i form av fina fotografier eller varför inte trycka upp bilden av din hund på ett klädesplagg. Det är enkelt att beställa en Hoodie med tryck och du får en fin tröja som du kan använda i många olika sammanhang.

Labrador är den mest populära hundrasen efter blandrasen. Labradoren är en hund med många positiva egenskaper som förutom att vara en populär sällskapshund används som ledarhund och narkotikahund. Det är en stor och kompakt hund som kräver mycket aktivitet. Den är framavlad för jakt och därför vill den gärna sticka iväg om tillfälle ges.

Chihuahuan är en liten hund som kan verka behändig att ha att göra med. Tänk på att den har en stark försvarsinstinkt och att den räknas till en av de mer aggresiva hundraserna till skillnad från Golden retrievern som för det mesta är en lugn och snäll hund.

Golden retriever är ursprungligen en jakthund men har med tiden blivit en populär sällskapshund. Den har ett stort intresse för människor och tycker om att bära saker i munnen. Det är en relativt stor hund som kräver en hel del motion och mental stimulans.

Schäfern är en mycket duktig brukshund som ofta används som tjänstehund av exempelvis polisen. Det är en stark, självsäker och samarbetsvillig hund som kan dresseras till många olika uppgifter. Schäfern är också en populär familjehund.

Om du funderar på att köpa en hund finns det många saker att tänka på. Vem tar hand om hunden när ni arbetar eller är i skolan? Finns det tid och ork för flera dagliga promenader samt mental stimulans av hunden genom exempelvis spårövningar? Vad kostar försäkring, hundmat och en eventuell plats på ett hunddagis? Kan ni ta med hunden på semestern? En hund får inte lämnas ensam mer än sex timmar och en hundvalp kräver tillsyn nästan dygnet runt. Ofta underlättar det om ni är minst två vuxna som kan turas om att gå ut med hunden eftersom det annars är svårt att få tid över till arbete och annat. Undersök om det finns någon hundvakt i närheten av hemmet.

Det kan låta som att det är mycket att undersöka inför att man skaffar hund, men ju mer förberedd du är desto bättre kommer relationen till din hund att bli. Tyvärr är det många hundar som säljs när de är drygt ett år eftersom ägaren inte var beredd på allt arbete som krävdes.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

accelerate